Zehn Schritte zur Körperakzeptanz

„Think of these steps as a dance rather than a linear progression. Move from one to another and back again as fits your own personal style and journey.”

(Ich copypaste mal, weil die zehn Schritte einfach so schön sind:)

1. Stop weighing yourself. Shift your focus from weight & body fat to healthy behaviors and fitness.

2. Live now, not in the past or future. Live your life as if you were at your desired weight—including wearing beautiful, comfortable clothing in your present size.

3. Eat well & mindfully. Enjoy your food. Let nothing be off-limits—there are no forbidden foods.

4. Listen to your body and give yourself and your body what you need to thrive: balanced nutrition, adequate sleep, regular exercise.

5. Love & accept yourself as you are, & others as they are. Refuse to engage in fat prejudice toward yourself or others.

6. Feed your soul with meaningful and enjoyable recreation, relationships, work, & spirituality. Clear out toxic environments/relationships/behavior patterns. Build a nourishing community: surrounding yourself with size-friendly people (friends, therapists, doctors) & images of happy, successful people of all sizes.

7. Connect mind & body. Increase body awareness through yoga, walking meditation, tai chi, qi gong, massage, & bodywork, movement therapy (such as Feldenkrais). Focus on what your body can do and how good it can feel.

8. Decrease self-criticism & body judgment, increase positive, supportive self-talk. Talk to yourself & your body the way you would a cherished friend or loved one.

9. Address any emotional eating or body image issues independent of weight change. Attitudes & opinions are easier (& healthier) to change than body size.

10. Invest time & money in yourself rather than the diet industry.

(via Linda Bacons Twitterfeed)

So war’s in München

Danke an alle, die da waren. Hier ein paar Stimmen zur Lesung mit Menü:

Vorspeisenplatte

Küchengötter

Bushcook

Stadtneurotiker

Three Five Six

Und auch das Hukodi selbst schreibt was. (Was Schönes.)

„Schluss mit der Geschmacklosigkeit!“

„Unsere Tragödie ist nicht ein einzelner überhöhter Grenzwert, sondern die Tatsache, dass etwa in Niedersachsen drei Viertel der Masthühner mit Medikamenten traktiert und in deutschen Ställen jedes Jahr mehr als 800 Tonnen Antibiotika verfüttert werden, fast dreimal mehr, als Menschen einnehmen; dass Hühner heute in dreißig Tagen von vierzig auf 1600 Gramm Lebendgewicht geprügelt werden, während sie früher für ein Kilogramm zwei Monate brauchten; dass nur 0,8 Prozent der deutschen Hähnchen von Biohöfen stammten; dass Hackfleisch billiger ist als Katzenfutter.“

Schluss mit der Geschmacklosigkeit! von Jakob Strobel y Serra in der FAZ.

Nachschlag zur Lesung in München

Das Menü steht jetzt auch. Hier klicken, schmachten und buchen. Am 29. März lese ich euch was vor und esse euch was weg.

So war’s in Kiel

@Ms_GoingtoMoon schreibt auf, wie ihr die Lesung gestern im Literaturhaus Kiel gefallen hat.

Der Kieler Ortsverein Mitte der SPD, der mich einlud, schreibt auf seiner Website ebenfalls über die Lesung.

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